Η Μαριάννα Λειβαδιτάκη μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. Ο πατέρας της είναι ψαράς και ως παιδί περνούσε τον περισσότερο χρόνο στο οικογενειακό εστιατόριο με θαλασσινά, συνήθως βγάζοντας τα ψάρια της ημέρας. Αφού τελείωσε τις σπουδές της, ταξίδεψε στη Γαλλία και την Ισπανία με ένα ποδήλατο και έζησε για λίγο στη ζούγκλα του Ισημερινού, τρώγοντας τοπικά φρέσκα προϊόντα τα οποία έμαθε να μαγειρεύει με τον τοπικό παραδοσιακό τρόπο. Επέστρεψε στο οικογενειακό εστιατόριο στην Κρήτη για 2 χρόνια και στη συνέχεια πήγε στο Λονδίνο όπου άρχισε να εργάζεται στο Moro με τη Samantha και τον Samuel Clarke. Στη συνέχεια δούλεψε για το opening του Morito στο Hackney όπου εργάστηκε ως head chef, προσθέτοντας μια κρητική επιρροή στο μενού του εστιατορίου που εμπνέεται από τις κουζίνες της Ισπανίας και της Μέσης Ανατολής.
Εχει γράψει συνταγές για την εφημερίδα Guardian, έχει μπει στη λίστα με τους σεφ με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Βρετανία κι έχει εκδώσει το πρώτο της γαστρονομικό βιβλίο «Aegean» το οποίο αποτελεί μια ωδή στην κρητική γαστρονομική κουλτούρα, με συνταγές και ιστορίες από τα βουνά μέχρι τη θάλασσα και πολλές δόσεις Αιγαίου.
Πρόσφατα μπήκε στον κόσμο του freelancing, κάτι που της δίνει την ελευθερία να εξερευνήσει διαφορετικά projects, τα οποία προσεγγίζει με πάθος όπως το consulting, η ανάπτυξη μενού, το private dining και η συγγραφή.