Βέρος Τηνιακός ο Μαρίνος μεγάλωσε δίπλα σε ψαράδες. Η ιδέα για το σίτεμα των ψαριών που γεννήθηκε από ανάγκη του να μην πετιέται η ψαριά, εξελίχθηκε σε μια μοναδική καινοτομία που περιλαμβάνει έννοιες και πρακτικές όπως ο τρόπος ψαρέματος, η ηθική αλιεία, αλλά και το zero waste, η μείωση των αποβλήτων και η εξοικονόμηση πολύτιμων φυσικών πόρων.
Πρωτοπόρος στην ξηρή ωρίμανση ψαριών που διατηρεί τα ψάρια για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Μαρίνος Σουράνης έπειτα από την 20χρονη προσπάθειά του κατάφερε να δημιουργήσει ένα επιτυχημένο εγχείρημα και μια νέα αγορά σπάζοντας τα στερεότυπα.
«Με τις ωριμάνσεις ασχολούμαστε εδώ και μία δεκαετία, με τα ψάρια όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Από τη στιγμή που το ψάρι θα βγει από το νερό αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Αυτό με έκανε να σκεφτώ, ότι, όπως σιτεύουμε ένα καλό κρέας, θα μπορούσα να κάνω κάτι αντίστοιχο με τα ψάρια. Ξεκινήσαμε με τα μεγάλα ψάρια: ροφούς, φαγκριά, σφυρίδες, εξελίξαμε κάποιες μεθόδους, άλλες με επιτυχία, άλλες όχι. Στην αρχή δεν εξερευνούσαμε αχαρτογράφητα νερά. Δεν υπήρχαν τα εργαλεία για να κάνουμε τη δουλειά έτσι όπως την κάνουμε τώρα. Ήρθαμε σε επαφή με Ιταλούς που έφτιαχναν θαλάμους για σολομούς, αγοράσαμε ένα θάλαμο με μεγάλο κόστος, παρότι δεν ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν για τα δικά μας ψάρια, και σήμερα καταφέραμε, ο θάλαμος αυτός να αποτελεί διεθνή πατέντα, και να έχει “κουμπωμένες” συνταγές της Μαραθιάς.
Το 2019, μαζί με τεχνολόγους τροφίμων και τεχνικούς παρουσίασε τον θάλαμο στη Horeca στην Αθήνα και πλέον παραδίδει σεμινάρια σχετικά με τη λειτουργία του.