Ο πολυβραβευμένος, παγκοσμίου φήμης Καθηγητής στο Τμήμα Πειραματικής Ψυχολογίας της Οξφόρδης και διευθυντής του think tank Kitchen Theory, έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της δουλειάς του στο σχεδιασμό εμπειριών φαγητού, όπου συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις. Ο «επιστήμονας τροφίμων που αλλάζει τον τρόπο που τρώμε» σύμφωνα με τον Guardian είναι ο γκουρού της πολυαισθητηριακής επιστήμης των τροφίμων, αλλιώς gastrophysics κι έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους κορυφαίους σεφ του κόσμου, όπως οι Jozef Youssef και ο Heston Blumenthal (The Fat Duck) διερευνώντας τι αυξάνει την ευχαρίστηση όταν τρώμε.