https://www.restaurantconference.gr/wp-content/uploads/2022/01/samoilis-320x320.jpg
Chef – συνιδιοκτήτης της Cantina, Head Chef στο Ω3

Γιώργος Σαμοΐλης


Ο Γιώργος Σαμοΐλης είναι ο σεφ που έκανε τον Πλατύ Γιαλό της Σίφνου, γαστρονομικό προορισμό, όταν στο εστιατόριο Ω3 στο οποίο ήταν Executive Chef από το 2013-2021 ξεκίνησε να δημιουργεί πιάτα ζωγραφιές με συνταγές από όλο τον κόσμο και και δυσεύρετα ψάρια, θαλασσινά και τοπικά υλικά με ταυτότητα. Πριν ασχοληθεί με τη μαγειρική σπούδασε μοριακή βιολογία και παρότι αυτοδίδακτος στη μαγειρική, αποδείχθηκε «σαν έτοιμος από καιρό» να αποδώσει τις επιρροές από τα ταξίδια του στη Λατινική Αμερική, όπου ταξιδεύει τους Χειμώνες, δημιουργώντας ξεχωριστό μαγειρικό προφίλ.

Το 2020 μαζί με δύο συνεργάτες, έφτιαξαν το εστιατόριο Cantina στη σκιά του κάστρου στη Σίφνο, όπου εφαρμόζουν zero waste πρακτικές, sustainable επιλογή ντόπιων προϊόντων δείχνοντάς το παράδειγμα της κυκλικής οικονομίας.

Επικοινωνία


Συμμετοχές – Χορηγίες
Βανίτα Τσαμπά, T: +30 210 661 7777 (εσωτ. 111), E: [email protected]
 
Περιεχόμενο
Χρύσα Κακιώρη, T: +30 6944 860154 E: [email protected]

BOUSSIAS

  Κλεισθένους 338, 15344, Γέρακας, Αττική, Ελλάδα
  +30 210 6617777
  +30 210 6617778
  www.boussias.com