Ο Γιώργος Σαμοΐλης είναι ο σεφ που έκανε τον Πλατύ Γιαλό της Σίφνου, γαστρονομικό προορισμό, όταν στο εστιατόριο Ω3 στο οποίο ήταν Executive Chef από το 2013-2021 ξεκίνησε να δημιουργεί πιάτα ζωγραφιές με συνταγές από όλο τον κόσμο και και δυσεύρετα ψάρια, θαλασσινά και τοπικά υλικά με ταυτότητα. Πριν ασχοληθεί με τη μαγειρική σπούδασε μοριακή βιολογία και παρότι αυτοδίδακτος στη μαγειρική, αποδείχθηκε «σαν έτοιμος από καιρό» να αποδώσει τις επιρροές από τα ταξίδια του στη Λατινική Αμερική, όπου ταξιδεύει τους Χειμώνες, δημιουργώντας ξεχωριστό μαγειρικό προφίλ.
Το 2020 μαζί με δύο συνεργάτες, έφτιαξαν το εστιατόριο Cantina στη σκιά του κάστρου στη Σίφνο, όπου εφαρμόζουν zero waste πρακτικές, sustainable επιλογή ντόπιων προϊόντων δείχνοντάς το παράδειγμα της κυκλικής οικονομίας.